Pages

3 Aralık 2016 Cumartesi

NEYMAR JUNIOR

HAYATI

Neymar da Silva Santos Junior (Neymar) (5 Şubat 1992, Mogi das Cruzes'de doğdu), sol açıkve forvet mevkisinde görev alan Brezilyalı futbolcudur. 2003 yılında Santos alt yapısında futbola başlayan Neymar 2009 sezonunda profesyonel oldu ve görev almaya başladı.

 Neymar, 2010 sezonundaki performansıyla Manchester City (Manchester), İnter Milan, Real Madrid gibi kulüplerin ilgisini çekmeye başladı. Başta Real Madrid ve Chelsea olmak üzere büyük kulüpler Neymar'ın menejeri Wagner Ribeiro ile görüşmelere başladı. Chelsea'ye Santos, 30.000.000 £ dan aşağı bir teklif kabul etmediğini açıkladı. Neymar konusunda çok ısrarlı olan Chelsea'nin yaptığı teklifin düşük olması sebebiyle transfer gerçekleşmedi. Chelsea'nin yaptığı 17 milyon £ ilk teklifi yeterli bulmayan Santos, genç futbolcunun sözleşmesindeki fesih bedeli olan 30 milyon £ ' da ısrarcı olmuştu.

 Siyah - beyazlı kulüp, teklifine olumsuz yanıt verilmesine rağmen Neymar'la görüşmeleri sürdüren Chelsea'yi de FIFA'ya şikayet etmekle tehdit etmişti. Brezilya futbolunun efsane ismi Pele ve eski takım arkadaşı Robinho ve Brezilya Milli Futbol Takımının yeni teknik direktörü Mano Menezes de, Chelsea hakkında olumsuz görüş bildirdi. Menezes; " Neymar'ın içinde bulunduğu durumu anlayabiliyorum. Ancak hem kendi açısından hem de Brezilya futbolu açısından Santos'ta kalması daha akıllıca olacaktır. Santos şu anda iyi durumda ve kulübünde kendini geliştirebilir." dedi. Genç futbolcu Neymar da, büyüklerinin tavsiyelerini dikkate alacağını söyledi ve "Ne yapacağımı bilmiyorum, ama Santos gibi şampiyon bir takımı bırakıp Chelsea ya da bir başka kulübün rezerv takımına gitmem. Böyle bir durumda kalmak daha akıllıca olur. Karar vermeden önce Menezes'in tavsiyesini de dikkate alacağım." ifadelerini kullandı. Neymar bu tavsiyeleri dinleyerek bir yıl daha takımdan ayrılmama kararı aldı. Santos yönetiminin 18 yaşındaki yıldız oyuncusunu kadroda tutmak için tüm imkanlarını seferber ettiğini belirten menajer Riberio'ya göre, Santos'un önerdiği sözleşme mükemmeldi." Egzersiz sürelerinden ailevi konulara kadar çok kapsamlı ve tatmin edici bir sözleşme imzaladık " dedi.

 Neymar Kişisel Bilgiler Tam adı: Neymar da Silva Santos Jr Doğum tarihi : 5 Şubat 1992 Doğum: São Paulo, Brezilya Boy: 1.74 m 30 Aralık 2010 tarihinde Neymar "Yılın Güney Amerika Oyuncusu" olarak Andrés D'Alessandro ve Juan Sebastián Verón'dan sonra üçüncü sırada yer aldı, fakat bir yıl sonra, 31 Aralık 2011 tarihinde, Neymar "Yılın Güney Amerika Oyuncu" olarak ilk kez rekor derecesi ile yer aldı. Neymar aynı yıl 2011 FIFA Puskás ödülüne layık görüldü. 25 Mayıs Cumartesi 2013 tarihinde Barcelona'ya transfer oldu. Basına yansıyan bilgilere göre Barcelona, Neymar için Santos'a 54 milyon Euro bonservis ücreti ödedi. Barcelona'nın Kral Kupası 5. Tur rövanş maçında Getafe ile oynadığı karşılaşmanın 22. dakikasında bileğini burkan Neymar sakatlanarak oyundan alındı. 29. dakikada yerini Alexis Sanchez'e bıraktı. Neymar dünya kupasında oynayabilecek mi? sorusu ile ilgili bir engel olmadığı doktoru tarafından bildirildi.


KAYNAKÇA
 http://www.tvdergisi.com/2014/01/neymar-kimdir.html

KENDİ GÖRÜŞLERİM

Neymar Junıor Barcelona takımının en iyi oyuncularındandır.Takımında 11 numaralı formayı giyiyor.1,75 metre boyundadır. Forvet ve sol kanatta oynamaktadır.Çalım yapmakta ustadır.Transfer fiyatı 100 milyondur.


ANTOİNE GRİEZMANN
HAYATI



Antoine Griezmann

Antoine Griezmann (d. 21 Mart 1991), La Liga takımlarından Atlético Madrid'de forma giyen Fransız millî futbolcu. Sol kanat bölgesinde oynamaktadır. Fakat forvet olarak da görev yapabilir. Griezmann Fransa'nın U-19, U-20 ve U-21 takımlarında forma giydi. 2010 yılında, 2010 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Şampiyonası'nı kazanan takımda da forma giydi.

Kulüp kariyeri

İlk yıllar

Griezmann Mâcon'da doğdu. Babası Alain, bir belediye meclisi üyesiydi ve Alsas kökenli olduğu için soyadı Almancadır. Annesi Isabelle, eski bir hastane temizleyicisi ve Portekiz kökenli biridir. Annesinin babası Amaro Lopes, 1957 yılında inşaatlarda çalışmak üzere Fransa'ya geldiğinde Isabelle doğdu ve torunu bir bebek iken 1992 yılında vefat etmiştir. Griezmann çocukken, sık sık Paços de Ferreira'ya yaptığı gezilerde tatilini geçirdi. Kariyerine UF Mâcon'da başladı.
2005 yılında, Montpellier'de deneme sırasında Real Sociedad'a karşı oynanan dostluk maçında forma giydi. Maçın ardından, Real Sociedad kulübünün yetkilileri Griezmann'a bir haftalık denemeye aldılar. Kulüp daha sonra ailesi ile temasa geçti ve oyuncu ile gençlik sözleşmesi imzaladı. Griezmann'ın ailesi başlangıçta İspanya'ya taşınmak için isteksiz oldular fakat bir zaman sonra kabul ettiler.

Real Sociedad

Kulübün alt yapısında 4 yıl geçirdi. 2009-10 sezonu öncesinde teknik direktör Martín Lasarte tarafından A takıma alındı.
2 Eylül 2009 tarihinde, Copa del Rey'de mücadele eden Rayo Vallecano ile karşılaştılar. Maçın 77.dakikasında oyuna girdi fakat maç 2-0 mağlubiyet ile sonuçlandı. Dört gün sonra Real Murcia ile yapılan maçta forma giydi ve kariyerinin ilk lig formasını giymiş oldu. Maç 0-0 berabere sonuçlandı. 27 Eylül'de Huesca'ya karşı gol atarak kariyerinin ilk profesyonel golünü atmış oldu. İki hafta sonra Salamanca karşısında da gol attı ve maç 2-0 galibiyet ile sonuçlandı.
8 Nisan 2010 tarihinde, Griezmann Real Sociedad ile ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. Sözleşme 2015 yılına kadar sürecek ve sözleşmede ayrıca 30 Milyon Euro serbest kalma maddesi bulunmaktadır. Sözleşme imzalamadan önce Manchester United, Arsenal, Lyon, Saint-Étienne, Auxerre gibi takımların ilgisini çekmeyi başardı.

Atlético Madrid

28.07.2014 tarihinde Atlético Madrid'in resmi internet sitesinde, profesyonel oyuncu Griezmann'ı transfer ettiklerini duyurdu. Transfer ücreti olarak Real Sociedad'a 30.000.000€ ödediğini açıkladı. İlk maçına İspanya Süper Kupası'nda Real Madrid CFkarşısında 57. dakikada dahil olmuştur. İlk golünü ise UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında Olympiacos CFP'a atmıştır.

Millî takım kariyeri

23 Şubat 2010 tarihinde, Real Sociedad'da geçirdiği başarılı sezonlardan sonra Ukrayna'ya karşı oynanılacak olan U-19 maçı için Fransa kadrosuna çağrıldı. 2 Mart günü, Ukrayna karşısında forma giyerek ilk kez U-19 forması giymiş oldu. Maç 0-0 beraberlik ile sonuçlandı.
7 Haziran 2010 tarihinde, 2010 UEFA Avrupa U-19 Futbol Şampiyonası için 18 kişilik Fransa kadrosuna seçildi.
28 Eylül 2010 tarihinde, Portekiz ve Juventus ile oynanılacak olan dostluk maçına da çağrıldı. Fakat sakatlığından dolayı son anda kadrodan çıkartıldı. Ertesi ay, Rusya'ya karşı oynanılacak dostluk maçı için Gabriel Obertan tarafından Fransa U-21 Millî Futbol takımı'na çağrıldı.
9 Şubat 2011 tarihinde İngiltere ile oynanılan maçta U20 Fransa adına ilk kez forma giymiş oldu. 10 Haziran 2011 tarihinde, U-20 Dünya Kupası için 21 kişilik kadroya dahil edildi.
2012 Kasım ayında, Griezmann'ın disiplinsiz hareketlerinden dolayı 31 Aralık 2013 tarihine kadar millî forması askıya alındı.
10 Haziran 2016 tarihinde başlayan Fransa'nın ev sahipliği yaptığı turnuvada 6 gol atarak gol kralı olmuştur ve finalde Portekiz'e yenilerek turnuvaya veda etmiştir

Başarılar

Kulüp

Real Sociedad
  • Segunda División: 2009–10

Millî takım

Fransa
  • Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası: 2010
  • 2011 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası: Dördüncülük
  • Euro 2016: İkincilik

Bireysel

  • Euro 2016: Gol Krallığı

KAYNAKÇA
https://tr.wikipedia.org/wiki/Antoine_Griezmann

KENDİ GÖRÜŞLERİM
Antoine Griezmann kendisinin kısa bir süre içinde ünü arttı.Şu anda Atletico Madrid takımında 7 numaralı formayı giyiyor. 1,76 metre boyundadır.Antoine Griezmann Küçük prens diye anlımaktadır.Transfer bedeli 80 milyondur sol ayağını kullanmaktadır.
LIONEL MESSI         


HAYATI
 Lionel Messi, 24 Haziran 1987 tarihinde, İtalyan kökenli bir ailenin dördüncü çocuğu olarak Risario, Arjantin’de dünyaya geldi. Fabrika işçisi olan babası Jorge Messi, aynı zamanda Grandoli adlı yerel bir futbol klübünün de antrenörlüğünü yapıyordu. Messi, beş yaşındayken bu yerel klüpte forma giymeye başlayarak futbol hayatına atılmış oldu.
1995 yılında, Newell’s Old Boys adlı klübe transfer olan Messi, burada oynarken River Plate adlı Arjantin birinci ligi takımından teklif aldı, fakat o sıralarda büyüme hormonu yetersizliği teşhektiği ortaya çıktı. River Plate, haftada 900 dolar tutan tedavi masraflarını ödeyecek durumda değildi; Messi’nin spor hayatı tehlikeye girmişti.
O dönemde Arjantin de genç yeteneklerini araştıran FC Barcelona Kulübü nün sportif direktörü Carles Rexach, Messi nin olağanustu futbol yeteneğini fark etmiş ve Messi ye tedavi masraflarını karşılamak üzere İspanya da FC Barcelona Takımı nın alt yapısında oynamasını teklif etmişti.
Barcelona ile beraber ilk forma giydiği maç olan Porto-Barcelona maçında yer aldığında, Messi daha 16 yaşındaydı. 16 Ekim 2004 tarihinde, 17 yaşındayken forma giydiği Espanyol – Barcelona maçı ile, İspanya Birinci Ligi (La Liga)’nde forma giyen en genç futbolcu ünvanının sahibi oldu; bu ünvana 1 Mayıs 2005 tarihinde, Albacete’ye gol atarak La Liga’da en genç yaşta gol atan futbolcu ünvanını da ekledi.
20052006 sezonunda Barcelona, Messi’nin kontratını değiştirdi; yeni kontratı ona 2014 yılına kadar bu klüpte oynama şansı ve de daha iyi bir kazanç sağlıyordu. 26 Eylül 2005 tarihinde, Messi İspanyol vatandaşlığına kabul edildi. Onyedi lig maçında yeşil sahalarla buluşan ve bu maçlarda toplamda altı gol atarak tamamlayan genç futbolcu, sağ uyruğunda oluşan kas yırtılması nedeniyle 7 Martta sahalara veda ederek sezonu yarıda kapatmak zorunda kaldı.
20062007 sezonu başında kendisine ilk 11’de sağlam bir yer edinen Messi, genç yaşına rağmen oynadığı 26 maçta toplam 14 gol atarak takımdaki yerini sağlamlaştırdı. Fakat şanssızlıklar genç oyuncunun peşini bırakmıyordu, bu sezonda da metatarsal kemiğini kırarak üç atlığının sona ermesinin ardından sahalara ilk döndüğü maç olan Barcelona-Real Madrid maçında üç gol birden atarak İspanyol Ligi’nde en genç yaşta hat-trick yapan futbolcu olarak tarihe geçti. Bu sezondaki başarılı performansı, otoriteler ve taraftarlar tarafından “Yeni Maradona” olarak anılmasına yol açtı.
20072008 sezonunda bir haftada beş gol atarak ulaşılması zor bir skora imza attı. Aynı sezon içerisinde, en iyi forvet oyuncusu olarak FIFPro Dünya En İyi Onbiri ödülünün sahibi olan Messi, Marca adlı İspanyol gazetesinin yaptığı ankette, halkın yüzde 77’sinin oylarını kazanarak <b<Dünya’nın En İyi Oyuncusu olarak seçildi. Maalesef sakatlıklar genç futbolcunun peşini gene bırakmıyordu, sezonun sonlarına doğru kas yırtılması sonucunda altı hafta süre ile yeşil sahalardan uzak kalmak zorunda kalan Messi; üç yıl içerisinde dördüncü kez sakatlanarak sevenlerini üzdü.
20082009 sezonu başında Ronaldinho’nun takımdan ayrılması ile beraber Messi, 10 numaralı formanın sahibi oldu. Bu sezonda, kariyerinin şu ana kadar olan en yüksek skorlarını gerçekleştiren genç futbolcu, oynadığı 31 maçta 23 gol ve 11 asist ile oynayarak ligin en skorer isimleri arasına girmeyi başardı. 2009 Avrulpa Şampiyonlar Ligi Kupası’nı Barcelona kazanırken, Messi attığı 9 gol ile turnuvanın en çok gol atan futbolcusu oldu ve de 2009 yılı UEFA Yılın Oyuncusu ödülünü kazandı.
Messi, uluslararası arenada Arjantin Milli Takımı’nın formasını giymekte. Dünya Kupası’nda hiç golü olmayan futbolcu, 59’u lig, 11’i kupa, 18’i Avrulpa Şampiyonalarında olmak üzere toplam olarak 88 gol kaydetti. Kariyeri boyunca 115’i lig, 19’u kupa ve 38’i Avrulpa Şampiyonaları’nda toplam 172 maçta forma giydi ve 42 asiste imzasını attı.
Messi halen Barcelona formasını giymekte ve 2010 yılında evlenmeyi planladığı Antonella Roccuzzoadlı Arjantin’li bir kız arkadaşı bulunmakta. Adidas’ın sponsor olduğu profesyonel golcü, aynı zamanda Pro Evolution Soccer 2009 ve aynı oyunun 2010 versiyonunun açılış videolarında yer alarak şöhretini değerlendirmeye devam ediyor.
KAYNAKÇA
http://www.biyografi.net.tr/lionel-messi-kimdir/
KENDİ GÖRÜŞLERİM
Lionel Messi tanımayanınız yoktur bence kendisi şuanda Barcelona takımında oynamaktadır.Sağ kanatta oynamaktadır. Sol ayağını kullanmaktadır. Transfer değeri 120 milyondur.Takımında 10 numaralı formayı giyiyor. 1,70 metre boyundadır.
CRİSTİANO RONALDO

HAYATI


Mesleği: Futbolcu & Reklam Yıldızı
Doğum Yeri: Funchal Portekiz
Doğum Tarihi: 5 Şubat 1985
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, 5 Şubat 1985 tarihinde Portekiz’in Madeira şehrinde dünyaya gelmiştir. Portekiz milli takımının da formasını giyen Ronaldo, 2009 yılından beri, Real Madrid adını mücadele etmektedir. Çok küçük yaşlarda futbol oynamaya başlayan Ronaldo’ya babası, bir Ronald Reagan hayranı olmasından ötürü ”Ronaldo” ismini vermiştir. Ronaldo’nun Hugo, Elma ve Liliana Caita adında 1’i erkek toplam 3 kardeşi bulunmaktadır. Ronaldo’nun kökeni, Portekiz açıklarında yer alan Cape de Verde’ye kadar uzanmaktadır.
Koyu bir Katolik aile içinde dünyaya gelen Ronaldo, oldukça duygusal ve dinine bağlı bir kişiliktir. Henüz 8 yaşında iken futbola olan ilgisi annesi tarafından keşfedilen Ronaldo, küçük yaşta futbol oynamaya başlamıştır. 8 yaşında iken Andorinha’da amatör olarak oynamaya başlayan Ronaldo, 1995 yılında 10 yaşında iken Nacional takımına imza atmıştır. Burada gösterdiği performans sebebiyle, Sporting Lizbon altyapısına üç günlüğüne denenmek için gönderilen Ronaldo bu fırsatı iyi değerlendirmiş ve bu sayede Sportin Lizbon’a imza atmıştır. Ronalda Sporting Lizbon altyapısında mücadele ederken kalp sorunu ortaya çıkmış kalp atışlarının aşırı hızlı olması nedeniyle futbolu oynamayı bırakması bile söz konusu olmuştur. Ancak Sporting Lizbon doktorlarının verdiği olumlu rapor sayesinde futbol oynamaya herhangi bir engeli olmadığı tespit edilebilmiştir.
Sporting Lizbon’un altyapısına katılan Ronaldo, burada birçok kademede görev almıştır. 2002 yılında A takıma yükselen Cristiano Ronaldo, henüz ilk maçında Moreirense ağlarını iki kez sarsarak gelecek vadeden bir futbolcu olduğunu tüm Portekiz’e ispatlamıştır. Bu dönemde Portekiz U17 milli takımının da formasını giymeye başlayan Ronaldo, Barcelona ve Manchester United’in gözlemcileri tarafından izlenme listesine dahil edilmiştir. 2002 yılında Arsene Wenger’e önerilen Ronaldo’yu Wenger, ”o mevkiye ihtiyacımız yok” diyerek geri çevirmiştir. Bu dönemde adı Liverpool ve Barcelona ile de anılan Ronaldo, Quaresma’nın Barcelona’ya transfer olması sonucu gerekli nakdin tükenmesinden ötürü transfer edilememiştir. Liverpool’da 15 milyon euroluk teklifi aşırı bulunca Ronaldo, Sporting Lizbon’da kalmıştır.
2002 yılında adı birçok kulüple anılan Ronaldo, çeşitli nedenlerden ötürü herhangi bir kulübe transfer olamamış ve bir yıl daha Sporting Lizbon’da forma giymeye devam etmiştir. 2003 yılının Temmuz ayında Sportin Lizbon ile Manchester United, Estadio Jose Alvalade Stadı’nın açılışı için karşı karşıya gelmişler ve Sporting maçtan 3-1’lik galibiyetle ayrılmştır. Bu maçta oynadığı futbol ile Alex Ferguson’u etkilemeyi başaran Cristiano Ronaldo, o ay, Manchester United’a 12,24 milyon sterlin karşılığında transfer olmuştur. Beckham’ı Real Madrid’e gönderen Manchester United, Cristiano Ronaldo’nun 28 numaralı formayı giymek istediğini söylemesine rağmen O’na daha iyi motive olması için, 7 numaralı formayı vermiştir. Ronaldo ilk sezonunda 29 Premier Lig maçında çıkmış ve 4 gol atabilmiştir. Bir sonraki sezon ise 33 lig maçında görev alan Cristiano Ronaldo 5 gol atabilmiştir. 2005/06 sezonuyla beraber oyununu geliştiren Ronalda bu sezonda 9 kez fileleri havalandırma başarısı göstermiştir. Sonraki 3 sezonda ise, 66 gol atarak bütün dünyanın dikkatini çeken Cristiano Ronaldo, 2008 yılında Manchester United ile UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamıştır. Bir sonraki yıl ise, Barcelona ile Roma’da oynana final 2-0 kaybedilmiş ve Ronaldo, Real Madrid’ten gelen 94 milyon euroluk teklife kayıtsız kalamamıştır.
2009’un yazında Real Madrid’e resmen transferi gerçekleşen Ronaldo, burada ilk sezonunda 9 numaralı formayı giyen Ronaldo, 29 lig maçına çıkmış ve 26 gol atma başarısı göstermiştir. 2010/11 sezonunda Jose Mourinho’nun Real Madrid’in başına geçmesiyle beraber başka bir futbol yeteneğine dönüşen Ronaldo La Liga toplam 40 atarak, o sezon 50 gole ulaşan Messi’den sonra en çok gol atan futbolcu olmuştur. Real Madrid forması altında toplamda 197 La Liga maçına çıkan Cristiano Ronaldo, 219 gol atarak olağanüstü bir gol ortalaması yakalamıştır. Ayrıca bu dönemde 60 Avrupa kupası maçına çıkan Ronaldo toplam 60 golde Avrupa’da atarak, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde tüm zamanların en çok gol atan iki futbolcusundan biri olmuştur. Real Madrid’te forma giydiği dönemde sadece 1 kez lig şampiyonluğu yaşayan Ronaldo 1 kez UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanma başarısı göstermiştir. Aynı zamanda 2008 yılında kazandığı Avrupa’nın en iyi futbolcusu ödülünün yanına iki kez daha bu ödülden ekleyerek en büyük rakibi Messi ile kıyasıya olan rekabeti sürdürmüştür.
Cristiano Ronaldo, Portekiz milli takımıyla da 52 gole ulaşarak Portekiz futbol tarihine geçmeyi başarmıştır. Ancak Portekiz milli takımıyla herhangi bir kupa kazanamayan Ronaldo, bunun neredeyse imkansız olduğunu da vurgulayarak arkadaşlarının da tepkisini çekmiştir. Ronaldo kulüp kariyeri boyunca çıktığı 418 lig maçında toplam 306 gole ulaşarak kırılması güç bir rekora da imza atmıştır. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise çıktığı 119 lig maçında toplam 76 gol atmayı başarmış ve Real Madrid efsanesi olan Raul’u geride bırakmayı başarmıştır. Ronaldo, Real Madrid, ile 2013 yılında sözleşme yenilemiş ve 5 yıllık yeni sözleşmenin yıllık getirisi vergilerle beraber toplam 21 milyon euro olmuştur. İspanya devletine ödenecek vergiler düşüldüğü zaman yıllık sponsor gelirleri hariç 10 milyon euronun üzerinde bir garanti paraya oynamaktadır.


KAYNAKÇA
http://www.bilgiustam.com/cristiano-ronaldo-kimdir/

KENDİ GÖRÜŞLERİM
Cristiano Ronaldo gerçekten çok hızlı bir oyuncudur. Kendisini forma numarası 7 sol kanatta yer almaktadır.Yukarıdaki bilgiler kişisel ve futbol hayatını gösteriyor.Boyu 1,85 metredir.Şuan ki tranfer bedeli 110 milyondur .CR7 birçok sponsoru vardır bunlardan biri Nike markasıdır.CR7 kendisinin lakabıdır.

19 Kasım 2016 Cumartesi

PAUL POGBA

HAYATI


Paul Labile Pogba (d. 15 Mart 1993, Lagny-sur-Marne), Fransız futbolcu. Premier League ekiplerinden, Manchester United'da forma giymektedir.
Orta saha mevkiinde oynayan futbolcu hem defansif hem de ofansif nitelikte oynayabilmektedir. Pogba, ilk profesyonel kulübü tarafından "güçlü, becerikli ve yaratıcı" bir oyuncu olarak tanımlanmıştır. Juventus'a transferinin ardından özellikle uzun bacakları, mücadele azmi ve koşu kabiliyeti nedeniyle "Ahtapot Paul" lakabını aldı.
Pogba, Fransa Millî Takımları'nın oynadığı tüm turnuvalarda millî formayı giymiştir. İlk millî takım deneyimini U-16 takımında yaşayan Pogba, U-17 Avrupa Futbol Şampiyonasında da oynamıştır. 22 Mart 2013 tarihinde 2014 Dünya Kupası Eleme Grubunda Fransa'nın Gürcistan'ı 3-1 mağlup ettiği maçta ilk kez Fransa Millî Takımı formasını giydi. Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ülkesi Fransa Millî takımı adına forma giymiştir.

Kulüp Kariyeri

Gençliği ve İlk yılları

Pogba, Gineli müslüman bir ailenin çocuğu olarak 1993 yılında Fransa'nın Seine-et-Marne şehrinin Lagny-sur-Marne bölgesinde dünyaya geldi. Pogba'nın kendisinden büyük, ikiz olan aynı zamanda futbolcu olan iki erkek kardeşi vardır. Bu kardeşlerinden Florentin,Sedan takımında forma giyerken, Mathias ise İngiliz kulübü Crewe Alexandra'da forma giymektedir.
Pogba futbola altı yaşında, yaşadığı yere birkaç kilometre uzaklıkta bulunan futbol takımı Roissy-en-Brie'nin altyapısında başladı. Burada yedi yıl geçiren Pogba, 2006 yılında bir diğer amatör kulüp olan Torcy takımına geçti. 2007 yılında ise Le Havre takımına geçerek ilk profesyonel takımının altyapısında futbola devam etti. Pogba'nın özellikle ulusal ve uluslararası genç turnuvalarında gösterdiği performans hem yurtiçinde hem yurtdışında büyük kulüplerin dikkatini çekti. Bu kulüpler arasında İngiliz kulüpleri olan Arsenal ve Liverpool'un yanı sıra İtalyan kulübü Juventus da vardı.

Manchester United'a Gidişi

2009 yılında Manchester United kulübünün altyapısına dahil oldu. Bu süreç özellikle yaşının küçüklüğü ve Le Havre ve Manchester United kulüplerinin anlaşmazlıkları gibi nedenlerle sancılı geçti. Nihayet FIFA tarafından atanan bir hakimin vermiş olduğu karar ve sürecin aydınlanması ile kulüp ve futbolcu arasında şartları gizli olan anlaşma gerçekleşti.

Manchester United

Pogba Manchester United'ın 18 yaş altı takımıyla ilk maçına 10 Ekim tarihinde Crewe Alexandra ile yapılan maçta çıktı. 2010 Kasım ayında kulübün rezerv takımına dahil edildi. 19 Şubat 2011 tarihinde Alex Ferguson tarafından FA Kupası 5. tur maçında Crawley Town ile yapılan maçın kadrosuna alınarak profesyonelliğe ilk adımını atmış oldu. 31 Ocak 2012 tarihinde Stoke City ile yapılan Premier Lig maçında 72. dakikada Javier Hernandez'in yerine oyuna girdi. Böylece Pogba Premier Lig'deki ilk maçına çıkmış oldu. Bunun yanı sıra UEFA Avrupa Ligi'nde 2013'ün mart ayında Athletic Bilbao ile yapılan maç ile ilk defa Avrupa kupalarında mücadele etmiş oldu.

Juventus

Manchester United ile yeni bir sözleşme imzalamayan Pogba, 27 temmuz 2012 tarihinde Juventus ile anlaştı ve 4 yıllık sözleşme imzaladı. Juventus formasıyla ilk maçına 1 Ağustos tarihinde Benfica yapılan dostluk maçında çıkan Pogba, 78. dakikada Andrea Pirlo'nun yerine oyuna girdi. Seria A'daki ilk maçına 22 Eylül 2012 tarihinde Chievo maçında çıkan Pogba 90 dakika sahada kaldı. Pogba'nın Seria A'daki ilk golünü ise 20 Ekim 2012'de Napoli ile yapılan maçta attı. 2012-2013 sezonunda Juventus formasıyla 27 maça çıkan futbolcu bu maçlarda 5 gol attı.
Pogba, Juventus'da toplam, 178 resmi maça çıktı, 34 gol attı ve 43 asist yaptı.

Manchester United

9 Ağustos 2016 tarihinde 120 Milyon € karşılığında, eski altyapısında ve profesyonel olarak forma giydiği Manchester United ile tekrar sözleşme imzalamıştır. Pogba bu bonservis bedeliyle bir futbolcu için en çok ödenen bonservis bedeli rekorunu Gareth Bale'den almıştır.

Millî Takım Kariyeri

Genç Millî Takımlar

2008 yılında Fransa U-16 millî takımının kadrosuna alınan Pogba, kısa sürede takım kaptanlığına yükseldi. 2010'da U-17, 2011'de U-18, 2012'de U-19 formalarını giydi.2012-2013 yıllarında ise U-20 formasını giymiştir.Genç millî takımlarla forma giydiği maçlarda toplamda 9 gol attı. Sırasıyla U-17 Avrupa Futbol Şampiyonasında, U-19 Avrupa Futbol Şampiyonasında, U-20 Dünya Kupası Grup Elemelerinde forma giydi.

Fransa Millî Takımı

2014 FIFA Dünya Kupası'nda en iyi genç oyuncu seçilmiştir.Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da Fransa Millî Takımı formasını giydi.Pogba, 22 Mart 2013 tarihinde 2014 Dünya Kupası Eleme Grubunda Fransa'nın Gürcistan'ı 3-1 mağlup ettiği maçta ilk kez Fransa Millî Takımı formasını giydi. Bu maçta 90 dakika sahada kaldı. Dört gün sonra İspanya ile yapılan grup maçında da forma giymiştir. Ve Fransa'nın Belarus'u 4-2 yendiği maçta takımının 4'üncü ve kendisinin ilk A millî takım golünü kaydetmiştir.

Kaynakça

  1. ^ http://www.manutd.com/en/Players-And-Staff/Reserves/Paul-Pogba.aspx
  2. ^ http://www.lastampa.it/2012/11/01/sport/il-polpo-paul-cattura-palloni-e-decide-le-partite-e2W8cAhjdjl8YLVQyUhrCI/pagina.html
  3. ^ http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Pogba
  4. ^ Pogba United'da Resmi Site
  5. ^ http://www.uefa.com/worldcup/season=2014/matches/round=2000294/match=2008416/index.html
  6. ^ "Hyundai Young player award : Paul Pogba". FIFA.com. 14 Temmuz 2014. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2014 (İngilizce).

KENDİ GÖRÜŞLERİM
Paul Pogba gayet başarılı ve hızlı bir orta saha oyuncudur ve 1,91 santimetre boyundadır.Şuan Macnhester United takımında oynuyor .Dünyanın en pahalı oyuncusudur bonservis bedeli 105 milyondur,23 yaşında genç bir futblocudur,Lakabı ise Ahtapot Paul zaten yukarıdaki araştırmalarımda yazıyor ayrıntılı bir şekilde.Bacakları uzun olduğu için bu lakabı almıştır.