Pages

3 Aralık 2016 Cumartesi

NEYMAR JUNIOR

HAYATI

Neymar da Silva Santos Junior (Neymar) (5 Şubat 1992, Mogi das Cruzes'de doğdu), sol açıkve forvet mevkisinde görev alan Brezilyalı futbolcudur. 2003 yılında Santos alt yapısında futbola başlayan Neymar 2009 sezonunda profesyonel oldu ve görev almaya başladı.

 Neymar, 2010 sezonundaki performansıyla Manchester City (Manchester), İnter Milan, Real Madrid gibi kulüplerin ilgisini çekmeye başladı. Başta Real Madrid ve Chelsea olmak üzere büyük kulüpler Neymar'ın menejeri Wagner Ribeiro ile görüşmelere başladı. Chelsea'ye Santos, 30.000.000 £ dan aşağı bir teklif kabul etmediğini açıkladı. Neymar konusunda çok ısrarlı olan Chelsea'nin yaptığı teklifin düşük olması sebebiyle transfer gerçekleşmedi. Chelsea'nin yaptığı 17 milyon £ ilk teklifi yeterli bulmayan Santos, genç futbolcunun sözleşmesindeki fesih bedeli olan 30 milyon £ ' da ısrarcı olmuştu.

 Siyah - beyazlı kulüp, teklifine olumsuz yanıt verilmesine rağmen Neymar'la görüşmeleri sürdüren Chelsea'yi de FIFA'ya şikayet etmekle tehdit etmişti. Brezilya futbolunun efsane ismi Pele ve eski takım arkadaşı Robinho ve Brezilya Milli Futbol Takımının yeni teknik direktörü Mano Menezes de, Chelsea hakkında olumsuz görüş bildirdi. Menezes; " Neymar'ın içinde bulunduğu durumu anlayabiliyorum. Ancak hem kendi açısından hem de Brezilya futbolu açısından Santos'ta kalması daha akıllıca olacaktır. Santos şu anda iyi durumda ve kulübünde kendini geliştirebilir." dedi. Genç futbolcu Neymar da, büyüklerinin tavsiyelerini dikkate alacağını söyledi ve "Ne yapacağımı bilmiyorum, ama Santos gibi şampiyon bir takımı bırakıp Chelsea ya da bir başka kulübün rezerv takımına gitmem. Böyle bir durumda kalmak daha akıllıca olur. Karar vermeden önce Menezes'in tavsiyesini de dikkate alacağım." ifadelerini kullandı. Neymar bu tavsiyeleri dinleyerek bir yıl daha takımdan ayrılmama kararı aldı. Santos yönetiminin 18 yaşındaki yıldız oyuncusunu kadroda tutmak için tüm imkanlarını seferber ettiğini belirten menajer Riberio'ya göre, Santos'un önerdiği sözleşme mükemmeldi." Egzersiz sürelerinden ailevi konulara kadar çok kapsamlı ve tatmin edici bir sözleşme imzaladık " dedi.

 Neymar Kişisel Bilgiler Tam adı: Neymar da Silva Santos Jr Doğum tarihi : 5 Şubat 1992 Doğum: São Paulo, Brezilya Boy: 1.74 m 30 Aralık 2010 tarihinde Neymar "Yılın Güney Amerika Oyuncusu" olarak Andrés D'Alessandro ve Juan Sebastián Verón'dan sonra üçüncü sırada yer aldı, fakat bir yıl sonra, 31 Aralık 2011 tarihinde, Neymar "Yılın Güney Amerika Oyuncu" olarak ilk kez rekor derecesi ile yer aldı. Neymar aynı yıl 2011 FIFA Puskás ödülüne layık görüldü. 25 Mayıs Cumartesi 2013 tarihinde Barcelona'ya transfer oldu. Basına yansıyan bilgilere göre Barcelona, Neymar için Santos'a 54 milyon Euro bonservis ücreti ödedi. Barcelona'nın Kral Kupası 5. Tur rövanş maçında Getafe ile oynadığı karşılaşmanın 22. dakikasında bileğini burkan Neymar sakatlanarak oyundan alındı. 29. dakikada yerini Alexis Sanchez'e bıraktı. Neymar dünya kupasında oynayabilecek mi? sorusu ile ilgili bir engel olmadığı doktoru tarafından bildirildi.


KAYNAKÇA
 http://www.tvdergisi.com/2014/01/neymar-kimdir.html

KENDİ GÖRÜŞLERİM

Neymar Junıor Barcelona takımının en iyi oyuncularındandır.Takımında 11 numaralı formayı giyiyor.1,75 metre boyundadır. Forvet ve sol kanatta oynamaktadır.Çalım yapmakta ustadır.Transfer fiyatı 100 milyondur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder